Lješnjak

Lješnjak se može pripremati na razne načine, i može biti dodatak raznim jelima. S lješnjakom možete raditi sve. Možete raditi razne deserte, jer lješčnjak će odlično ublažiti svaku tešku kremu. Možete također lješnjake jednostavno staviti na tavu i nakon toga ih konzumirati kao grickalicu. Lješnjak od vitamina sarži C, B6, E, K, tiamin, folnu kiselinu, niacin i riboflavin. Osim vitaminima, bogat je i mineralima kao što su kalcij, magnezij, fosfor, željezo, cink, mangan, selen i bakar. Lješnjak je najčešće preventivno sredstvo protiv bolesti kao što su rak i srčana oboljenja. Odličan je i za krvožilni sustav, te se preporučuje kao međuobrok.

Lješnjak po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 628
Ugljeni hidrati (UH): 16,7
Proteini: 14,95
Masti

Ostale namirnice:

  • Šipak, sušeni Šipak je namirnica koja ima najbolji okus kada je svježa. Šipak na žalost raste samo kada je […]
  • Banana Banane su tropsko voće koje je postalo jedno od najpopularnijih voća na svijetu. Razlog tome […]
  • Šljiva Šljiva je namirnica koja je u našim krajevim vrlo popularna i koristi se za razne stvari. Tako je […]
  • Šljiva, sušena Šljiva se suši iz istoga razloga zašto se suši i svako drugo voće. Zato da bi se moglo konzumirati […]
  • Višnja Višnja je voće koje je nastalo križanjem trešnje i drugih kiselih sorti voća. Ovo voće tako je […]
  • Trešnja Trešnja je namirnica koju ne možete konzumirati tokom cijele godine, no kada je sezona trešnja je […]

Odgovori

Obavezna polja *.