Višnja

Višnja je voće koje je nastalo križanjem trešnje i drugih kiselih sorti voća. Ovo voće tako je pokupilo sve najbolje od trešnji i drugih voća. Može se koristiti u raznim receptima. Od višanja se mogu raditi vrlo ukusni deserti, može se raditi sok ili se mogu koristiti kao umak koji ćete poslužiti uz neko crveno meso. Imaju dosta kiselkast okus pa se možda neće svidjeti svakome. Višnje sadrže vitamin C koji je najvažniji za naše tijelo pa se u vrijeme sezone preporučuje svakodnevno konzumiranje ove namirnice. Kada je sezona može se kupiti na svakoj tržnici i u svakome super marketu po vrlo prihvatljivoj cijeni.

Višnja 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 41
Ugljeni hidrati (UH): 10,2
Proteini: 0,8
Masti: 0

Ostale namirnice:

  • Šljiva Šljiva je namirnica koja je u našim krajevim vrlo popularna i koristi se za razne stvari. Tako je […]
  • Šljiva, sušena Šljiva se suši iz istoga razloga zašto se suši i svako drugo voće. Zato da bi se moglo konzumirati […]
  • Šipak, sušeni Šipak je namirnica koja ima najbolji okus kada je svježa. Šipak na žalost raste samo kada je […]
  • Mandarina Mandarina je voće koje ne možete jesti cijelu godinu, no kada je sezona mandarina morate ih […]
  • Maline Maline su voće koje je kao i svako drugo voće odlično za vaše tijelo i preporučuje se što više […]
  • Ulje, sezamovo Sezamovo ulje je ulje koje se koristi u prehrani u jednakom dijelu kao i u medicini. Ovo ulje […]

Odgovori

Obavezna polja *.