Hren

Hren je iznimno hranjiva biljka koja se u kuhinji može koristiti na razne načine. Naribani hren možete jesti uz meso, ili uz bilo koje povrće. Jako je ljut, pa možda nije za svakoga. No hren je bogat vitaminom C, B1, B2, B6. Također sadrži i kalij, željezo, kalcij, magnezij i fosfor. Hren je odličan za organe, dišne puteve i pomaže ljudima koji imaju problema s astmom. Također i štiti od prehlade i raznih bolesti. Hren se može kupiti u bilo kojemu super marketu već ukiseljen i u teglici. Isto tako možete ga kupiti i u voćarni, pa ga sami naribati i raditi s njim neke svoje recepte. Ne košta puno, i ne treba mu neka posebna njega kod čuvanja.

Hren po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 59
Ugljeni hidrati (UH): 11
Proteini: 4,5
Masti: 0

Ostale namirnice:

  • Špinat Špinat je povrće koje je postalo vrlo poznato nakon što ga je animirani lik Popaj učinio poznatim. […]
  • Paradajz ( rajčica) Već nam sami naziv može reći o kakvome se voću zapravo radi. Okus mu je toliko poseban da se može […]
  • Ulje, maslinovo Maslinovo ulje je najpoznatije ulje u našim krajevima. Ovo ulje u potpunosti je zamijenilo […]
  • Poriluk Poriluk je namirnica koja je u našim krajevima možda i previše zapostavljena. Okus mu je dosta […]
  • Ulje, bučino U današnje vrijeme imamo toliko izbora u biranju ulja da aposlutno svatko može pronaći ono što mu […]
  • Koraba Koraba je povrće koje spada u rod kupusnjača. Na našim prostorima se dosta često uzgaja jer joj […]

Odgovori

Obavezna polja *.