Paradajz ( rajčica)

Već nam sami naziv može reći o kakvome se voću zapravo radi. Okus mu je toliko poseban da se može konzumirati uz apsolutno svako jelo. Možete ga koristiti kao salatu uz bilo koje drugo povrće. Odlično ide i u salatama uz neki sir. Rajčica je jedan od najbogatijih izvora C vitamina u prirodi uopće. Rajčica povećava izlučivanje vode iz organizma, dobro djeluje na srce i krvotok pa se preporučuje svima koji imaju takvih problema. Isto tako rajčica je odlična za reguliranje probave i rješavanja problema sa želudcem. Rajčica je odlična i kao preventivno sredstvo od raznih bolesti među kojima je i rak.

Paradajz ( rajčica) po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 14
Ugljeni hidrati (UH): 2,8
Proteini: 0,9
Masti: 0

Ostale namirnice:

  • Ulje, maslinovo Maslinovo ulje je najpoznatije ulje u našim krajevima. Ovo ulje u potpunosti je zamijenilo […]
  • Špinat Špinat je povrće koje je postalo vrlo poznato nakon što ga je animirani lik Popaj učinio poznatim. […]
  • Hren Hren je iznimno hranjiva biljka koja se u kuhinji može koristiti na razne načine. Naribani hren […]
  • Sojino mlijeko Sojino mlijeko je mlijeko koje sigurno nećete piti zato što vam se iznimno sviđa okus ili zbog […]
  • Ulje, bučino U današnje vrijeme imamo toliko izbora u biranju ulja da aposlutno svatko može pronaći ono što mu […]
  • Grašak, suhi Grašak je kao i svaka druga zelena namirnica vrlo korisna za vaše tijelo. Mnogi ne vole kada je […]

Odgovori

Obavezna polja *.