Bukovače

Bukovače su gljive koje su svakako jedne od najboljih za konzumiranje. Stručnjaci se slažu da je upravo bukovače najbolje kupovati ili brati iz razloga što se ne možete otrovati i što bukovača ima jako puno. Tako da zapravo činite dobro i sebi i okolišu. Svježe bukovače najpoznatije su po tome da liječe sve probleme vezane uz probavu. Možete ih napraviti u omletu ili ih jednostavno baciti na ulje i pustiti ih da omekšaju. Bukovače sadrže veliki broj vitamina A, C, D, E. Bukovače snižavaju masnoću u tijelu i ponašaju se kao antioksidans. Bukovače nisu skupe i možete ih kupiti na svakoj tržnici.

Bukovače po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 43
Ugljeni hidrati (UH): 6,5
Proteini: 3,3
Masti: 0,4

Ostale namirnice:

  • Shiitake Shiitake gljiva je gljiva koju sigurno nećete imati priliku konzumirati svaki dan. Ova gljiva ne […]
  • Šampinjoni Šampinjoni su gljive koje su možda jedne od najpopularnijih na našim prostorima. Ove gljive mogu […]
  • Vrganj Vrganj je gljiva koja je u našim krajevim vrlo popularna. Razlog tome je naravno okus ove gljive. […]
  • Gljive, sirove Sirove gljive su kalorijski sigurno najbolje za konzumiranje. Jeftine su i mogu se nabaviti […]
  • Gljive, sušene Ovakve gljive u pravilu imaju najviše kalorija. No da ne bi ste pomislili kako su kalorijski […]
  • Gljive, kuhane Gljive su imale vrlo važnu ulogu u povijesti u raznim kulturama. Gljive su povrće koje svatko može […]

Odgovori

Obavezna polja *.