Gljive su imale vrlo važnu ulogu u povijesti u raznim kulturama. Gljive su povrće koje svatko može čak i sam ubrati. Ako baš i niste za to, možete ih vrlo jeftino kupiti na svakoj tržnici i u svakome dućanu. Mogu se koristiti na razne načine i kuhati uz svakakva jela. Kuhane gljive bez soli nisu baš previše ukusne. One se tako rade iz razloga što ciljaju na konzumiranje osoba koje imaju problema sa težinom ili visokim kolesterolim. Ovakve gljive su kalorijski vrlo siromašne, nemaju previše masti, i možete ih konzumirati svaki dan ako vam se sviđa okus.
Gljive kuhane po 100g sadrži:
Kalorije (kcal): 28
Ugljeni hidrati (UH): 5,32
Proteini: 2,2
Masti: 0,45
Ostale namirnice:
- Shiitake Shiitake gljiva je gljiva koju sigurno nećete imati priliku konzumirati svaki dan. Ova gljiva ne […]
- Šampinjoni Šampinjoni su gljive koje su možda jedne od najpopularnijih na našim prostorima. Ove gljive mogu […]
- Vrganj Vrganj je gljiva koja je u našim krajevim vrlo popularna. Razlog tome je naravno okus ove gljive. […]
- Gljive, sušene Ovakve gljive u pravilu imaju najviše kalorija. No da ne bi ste pomislili kako su kalorijski […]
- Gljive, sirove Sirove gljive su kalorijski sigurno najbolje za konzumiranje. Jeftine su i mogu se nabaviti […]
- Bukovače Bukovače su gljive koje su svakako jedne od najboljih za konzumiranje. Stručnjaci se slažu da je […]