Gljive, sušene

Ovakve gljive u pravilu imaju najviše kalorija. No da ne bi ste pomislili kako su kalorijski bogate, bez brige. Imaju najviše kalorija od svih načina pripreme gljiva, no i dalje su vrlo hranjive. Također imaju i najviše proteina. Ovakve gljive ne koriste se u svakodnevnoj kuhinji, nego se koriste kao delikatese. Iz tog razloga i nisu baš jeftine, pa si ih ne možete priuštiti baš svaki dan. Sušenje gljiva nije toliko jednostavan proces, jer treba znati koja sorta gljiva treba kakvu njegu, pa se ne preporučujete da to sami pokušavate. Najbolje ih je koristiti tanko narezane i posipane po nekom jelu.

Gljive sušene po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 147
Ugljeni hidrati (UH): 15,6
Proteini: 11,8
Masti: 4,6

Ostale namirnice:

  • Shiitake Shiitake gljiva je gljiva koju sigurno nećete imati priliku konzumirati svaki dan. Ova gljiva ne […]
  • Šampinjoni Šampinjoni su gljive koje su možda jedne od najpopularnijih na našim prostorima. Ove gljive mogu […]
  • Vrganj Vrganj je gljiva koja je u našim krajevim vrlo popularna. Razlog tome je naravno okus ove gljive. […]
  • Gljive, sirove Sirove gljive su kalorijski sigurno najbolje za konzumiranje. Jeftine su i mogu se nabaviti […]
  • Gljive, kuhane Gljive su imale vrlo važnu ulogu u povijesti u raznim kulturama. Gljive su povrće koje svatko može […]
  • Čokoladni bomboni s likerom Čokoladni bomboni s likerom su namirnica koja se vrlo rijetko konzumira. Ova namirnica je možda i […]

Odgovori

Obavezna polja *.