Blitva

Blitva je zeleno povrće koje ima listove i hrskavu stabiljku. Blitva je najpopularnija na mediteranu, pa stoga ne treba čuditi da je nezaobilazna u mediteranskoj kuhinji. Blitva je vrlo zdrava i korisna ljudskom tijelu. Sadrži velike količine vitamina K. Vitamin K je značajan jer se on pomaže pri očuvanju kostiju. Blitva je također puna nutrijenata koji pomažu pri visokom krvnom tlaku. Neka istraživanja su pokazala da konzumiranjem blitve može doći do smanjenja gubitka mentalnih stanica. Može se koristiti kao prilog uz neko teže jelo, ili u najboljem slučaju kao prilog uz ribu. Blitva je svakako nezaobilazna namirnica u svako kuhinji.

Blitva 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 12
Ugljeni hidrati (UH): 1,5
Proteini: 1,3
Masti: 0,1

Ostale namirnice:

  • Šparoge Šparoge su povrće koje u našim krajevima nije toliko popularno i ne koristi se toliko. Razlog tome […]
  • Špinat Špinat je povrće koje je postalo vrlo poznato nakon što ga je animirani lik Popaj učinio poznatim. […]
  • Škarpina, pečena Škarpina se za razliku od drugih riba ne prirpema toliko na ovaj način. Meso joj je dosta […]
  • Zelje Zelje ili kupusnjača je biljka koja se je razvila iz divljeg kupusa. Ova namirnica dobro je […]
  • Luk (mladi) Mladi luk je namirnica koja se ne može konzumirati čitavu godinu nego samo u sezoni. Najčešće ta […]
  • Tikvica, zelena Zelena tikvica je namirnica koju po vrlo niskoj cijeni možete kupiti u svakome super marketu i na […]

Odgovori

Obavezna polja *.