Suhi bosiljak

Bosiljak je namirnica koja se gotovo svakodnevno koristi u svakoj mediteranskoj kuhinji. Suhi bosiljak se više koristi kao začin nego svježi bosiljak. Suhi bosiljak je poseban po tome što može podići gotovo svako jelo na novu razinu. Možete ga vrlo jednostavno sami uzgojiti recimo na balkonu ili na nekom mjestu sa malo više svijetla. Nakon toga njegove listove lagano otrgnete, te ih ostavite da se suše. Nakon sušenja bosiljak će izgubiti neka hranjiva svojstva, no biti će odličan za juhe, gulaše ili kao dodatak nekom umaku. Bosiljak u listovima sadrži vitamine A i C, no sušenjem se ti vitamini u većini slučajeva izgube.

Bosiljak suhi po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 286
Ugljeni hidrati (UH): 64,3
Proteini: 14,3
Masti: 7,15

Ostale namirnice:

  • Čaj, zeleni Prirodni zeleni čaj možete kupiti u super marketu ili ga možete i sami pripremiti. Naime može se […]
  • Špinat Špinat je povrće koje je postalo vrlo poznato nakon što ga je animirani lik Popaj učinio poznatim. […]
  • Svježi bosiljak Svježi bosiljak je povrće koje sadrži razne hranjive tvari, i pomaže pri raznim tegobama. Biljka […]
  • Šparoge Šparoge su povrće koje u našim krajevima nije toliko popularno i ne koristi se toliko. Razlog tome […]
  • Šljiva Šljiva je namirnica koja je u našim krajevim vrlo popularna i koristi se za razne stvari. Tako je […]
  • Soja, sjeme Sjeme soje ili zrno soje je namirnica koja se u istočnim državama koristi još od davnina, dok je […]

Odgovori

Obavezna polja *.