Rižino brašno

Rižino brašno dobiva se mljevenjem riže do vrlo sitnih čestica, odnosno dok ne dobiju oblik praška. Sa rižinim brašnom je dosta teško kuhati. Ako ga koristite u nekim desertima morate paziti da ne ostavite pre dugo ili ne ostavite da ne bude sirovi desert. Isto tako može se koristiti i kao dodatak raznim tjesteninama, pa čak i kao dodatak hrani za dojenčad. Ovo brašno je odlično protiv tegoba sa probavom koje će zbog svoga sastava sigurno riješiti. Kalorijama i ugljikohidratima je negdje u sredini, pa ga ne treba koristiti baš u svakome jelu koje pripremate.

Rižino brašno 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 347
Ugljeni hidrati (UH): 70
Proteini: 7,5
Masti: 0,5

Ostale namirnice:

  • Pšenična krupica, griz Pšenična krupica ili griz je namirnica koja će vjerojatno svakoga vratiti u mladost. Griz se može […]
  • Kukuruz, slatki mladi na klipu Kukuruz je vrlo popularan u svim kuhinjama diljem svijeta. Može se koristiti u Meksičkoj kuhinji, […]
  • Zobene pahuljice Zobene pahuljice mogu biti krupne ili sitne. Razlika u kalorijama je vrlo mala. Ova namirnica […]
  • Tjestenina bez jaja Tjesteninu bez jaja konzumiraju zapravo samo vegani. I oni koji ne vole jaja ili ih iz nekog […]
  • Kokosovo brašno Kokosovo brašno pronašlo je jako puno korisnika diljem svijeta. Razlog tome je što odlično ide uz […]
  • Brašno, heljidno Heljidno brašno se vrlo rijetko koristi samostalno, odnosno služi kao dodatak nekim drugim […]

Odgovori

Obavezna polja *.