Pureća krilca nisu toliko popularna kao krilca nekih drugih životinja. Nisu toliko mekana i imaju dosta žila u sebi. No kada kupite purana i ne pripremate ga cijeloga nego koristite sve vrste mesa od purana, onda je dobro iskoristiti i krilca. Ona se rade kao i druga krilca. Napravite smjesu u koju ćete ih umoćiti. Nakon toga ih stavite na ulje i okrećete dok ne porumene sa svih strana. Njih je najbolje poslužiti uz pomfrit i uz neki bijeli umak kao recimo umak od vrhnja ili umak od jogurta sa začinskim biljem i sa češnjakom.
Pureća krilca ( pečena)100g sadrži:
Kalorije (kcal): 207
Ugljeni hidrati (UH): 0
Proteini: 27,7
Masti: 9,9
Ostale namirnice:
- Žablji kraci Žablji kraci su namirnica koju sigurno ne konzumirate često. Ova namirnica je jedna od onih za […]
- Zec (kunić) Zec je namrinica koju ili obožavate ili ne možete smisliti. Razlog tome je naravno što većina […]
- Svinjetina, sušeni vrat Sušeni vrat je namirnica koja je mastima i kalorijama vrlo loša i svi oni koji imaju višak […]
- Šunka Šunka je namirnica koja na našim prostorima ima vrlo bogatu povijest. Ovu namirnicu ne konzumira […]
- Ulje, sojino Sojino ulje u našim krajevima nije toliko popularno koliko u nekim drugim zemljama. No ovo ulje […]
- Pileći batak pohan Kako se sva piletina priprema na ovaj način, tako se mogu pripremiti i bataci. Oni sami po […]