Jaje kokošje pečeno, ili poznatije kao jaje na oko je kao i kajgana vrlo popularan način da se započne jutro i da budete siti do ručka. Ovakav način spremanja jaja je također kalorijama malo bogatiji jer se moraju pripremati na maslacu ili na ulju pa dolazi do nakupljanja određenih masnoća. No vrlo ih je lako pripremiti. Stavite ulje na tavu, zagrijite ga, otvorite jaje i izlijte u tavu. Čekajte točno tri minute i pečeno jaje ili jaje na oko je spremno za konzumiranje. Posolite ga i poslužite uz pohani kruh ili na nekome tvrđem kruhu. Odlično idu uz rajčice.
Jaje kokošje pečeno po 100g sadrži:
Kalorije (kcal): 143
Ugljeni hidrati (UH): 0,08
Proteini: 12,6
Masti: 8,7
Ostale namirnice:
- Jaje, kokošje kajgana Kajgana jaja su sigurno većini ljudi najdraži doručak koji konzumiraju nekoliko puta tjedno. […]
- Jaje, kokošje svježe Svaki puta kada kupujete kokošja jaja i pitate prodavačicu ili gospođu na tržnici jesu li jaja […]
- Žumanjak Žumanjak je dio jajeta koji služi za prehranu embrija u jajetu. Ovaj dio jajeta je energijom […]
- Jaje, pureće Pureća jaja su jaja koja je možda najbolje izbjegavati i konzumirati neka druga jaja. Ona jesu […]
- Jaje, prepeličje Jaje prepelice ćete vrlo lagano prepoznati jer izgledom je znatno manje od svih drugih jaja. […]
- Jaje, guščje Dobro je poznato da su jaja odličan izvor proteina i da imaju vrlo malu kalorijsku vrijednost. […]