Jaje, kokošje svježe

Svaki puta kada kupujete kokošja jaja i pitate prodavačicu ili gospođu na tržnici jesu li jaja svježa, sigurno dobijete potvrdan odgovor. No znati da su jaja svježa možete samo ako ih imate doma kokoške i sami ih uzmete ujutro. Takva jaja su sigurno najhranjivija, i okusom najbolja. Mogu se pripremati na razne načine, no svježa jaja je najbolje baciti na tavu i prepeči. Tada ćete osjetiti koliko su svježa jaja drugačijeg okusa od onih kupovnih koja stoje i sigurno nemaju isti okus. Od svježih jaja možete napraviti razne umake pa čak i majonezu. Svježa jaja možete konzumirati svaki dan.

Jaje kokošje svježe po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 72
Ugljeni hidrati (UH): 0,4
Proteini: 6,3
Masti: 5

Ostale namirnice:

  • Jaje, pureće Pureća jaja su jaja koja je možda najbolje izbjegavati i konzumirati neka druga jaja. Ona jesu […]
  • Jaje, pačje Pačje jaje se zapravo ne razlikuje previše od kokošjih jaja. Proteinima, mastima i kalorijama […]
  • Žablji kraci Žablji kraci su namirnica koju sigurno ne konzumirate često. Ova namirnica je jedna od onih za […]
  • Jaje, kokošje u prahu Kokošje jaje u prahu možda nije toliko popularno, i ne koristi se u svakodnevnoj prehrani. No […]
  • Jaje, prepeličje Jaje prepelice ćete vrlo lagano prepoznati jer izgledom je znatno manje od svih drugih jaja. […]
  • Žumanjak Žumanjak je dio jajeta koji služi za prehranu embrija u jajetu. Ovaj dio jajeta je energijom […]

Odgovori

Obavezna polja *.