Jabuka, sušena

Sušenjem svako voće postaje manje hranjivo, i gubi ono što ga krasi a to je vitamini i minerali koje posjeduje. Ista stvar je i kod jabuka. Sušenjem jabuke dobivaju na kaloričnoj vrijednosti, i postaju bogatije ugljikohidratima. Sušene jabuke mogu se koristiti na razne načine. Najbolje bi bilo kada bi ih koristili kao međuobrok ili kao grickalicu. Tako bi umjesto nekih nezdravih čipseva i slično koristili zapravo zdravu namirnicu. Posebno se preporučuje mlađim naraštajima koji bi na taj način odmah od malih nogu počeli jesti zdravije grickalice i ne bi imali problema sa viškom kilograma. Sušene jabuke mogu se kupiti u svakome super marketu.

Jabuke sušene po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 300
Ugljeni hidrati (UH): 62,5
Proteini: 1,25
Masti: 0

Ostale namirnice:

  • Šljiva, sušena Šljiva se suši iz istoga razloga zašto se suši i svako drugo voće. Zato da bi se moglo konzumirati […]
  • Šljiva Šljiva je namirnica koja je u našim krajevim vrlo popularna i koristi se za razne stvari. Tako je […]
  • Shiitake Shiitake gljiva je gljiva koju sigurno nećete imati priliku konzumirati svaki dan. Ova gljiva ne […]
  • Šipak, sušeni Šipak je namirnica koja ima najbolji okus kada je svježa. Šipak na žalost raste samo kada je […]
  • Višnja Višnja je voće koje je nastalo križanjem trešnje i drugih kiselih sorti voća. Ovo voće tako je […]
  • Ulje, bučino U današnje vrijeme imamo toliko izbora u biranju ulja da aposlutno svatko može pronaći ono što mu […]

Odgovori

Obavezna polja *.