Jelena i srnetinu teško da ćete kupiti u nekoj mesnici. Ako i nađete neku koja prodaje divljač, cijena će biti toliko velika da ćete sigurno odustati. Jelen i srnetina se najčešće jedu u nekim lovačkim društvima nakon što ih lovci ulove, te se kasnije na večeri hvale sa svojim ulovom. Od njih se najčešće priprema gulaš, jer je meso kao i kod svake divljači dosta žilavo, pa mu treba određeni vremenski period da omekša. Poslužuje se najčešće uz pečeni krumip, i zalije crnim vinom. Proteinima su vrlo bogati, pa ako vam se okus sviđa, slobodno ih možete konzumirati.
Srnetina po 100g sadrži:
Kalorije (kcal): 124
Ugljeni hidrati (UH): 0
Proteini: 22
Masti: 4
Ostale namirnice:
- Žablji kraci Žablji kraci su namirnica koju sigurno ne konzumirate često. Ova namirnica je jedna od onih za […]
- Šunka, pileća i pureća Ova šunka kao i šunka bez masti su najbolje šunke koje možete kupiti. Okusi možda nisu najbolji […]
- Šunka Šunka je namirnica koja na našim prostorima ima vrlo bogatu povijest. Ovu namirnicu ne konzumira […]
- Svinjetina, sušeni vrat Sušeni vrat je namirnica koja je mastima i kalorijama vrlo loša i svi oni koji imaju višak […]
- Šunka, bez masti Šunka bez masti kao i svako drugo meso bez masti je odlična namirnica za sve one koji imaju […]
- Zec (kunić) Zec je namrinica koju ili obožavate ili ne možete smisliti. Razlog tome je naravno što većina […]