Jegulja

Jegulju vam je možda teško zamisliti na kuhinjskom stolu, i teško vam je zamisliti kako ju uopće konzumirate. Izgledom također vrlo odbojna, jegulja nije česta namirnica u prehrani. Radi se tako da ju očistite, narežete na sitnije komadiće, stavite u tavu, okružite povrćem, i stavite u pečnicu. Treba joj dosta dugo da se skuha. No okus jegulje teško da će vas oduševiti. Za jegulju treba biti istinski ljubitelj podvnodnih delikatesa, i zaljubljenik u okus ribe. Također vrlo ju je teško nabaviti, i za svoj okus je definitivno pre skupa. Teško da će se svidjeti najmlađima.

Jegulja po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 237
Ugljeni hidrati (UH): 0,7
Proteini: 14,6
Masti: 19,6

Ostale namirnice:

  • Škarpina, pečena Škarpina se za razliku od drugih riba ne prirpema toliko na ovaj način. Meso joj je dosta […]
  • Ugor Ugor je riba koja svojim izgledom neće potaknuti nečiji apetit. Ova riba ima vrlo duguljasto […]
  • Štuka, pečena Štuka se priprema na razne načine, no možda najpopularniji je da se priprema pečena. Ima vrlo fino […]
  • Škampi, prženi Jedan od načina na koji možete pripremiti škampe je možda i onaj najpouplarniji a to je da ih […]
  • Šampanjac Šampanjac je piće koje se ne konzumira svaki dan. Konzumira se samo u nekim posebnim prilikama. […]
  • Škampi Škampi su vrlo poznata namirnica kojoj rijetko tko može odoljeti. Naravno radi se vrsti morskoga […]

Odgovori

Obavezna polja *.