Srdela

Srdela je možda i najpoznatija i najprepoznatljivija riba u našim krajevima. Naći će se na jelovniku u svakome kraju Hrvatske. Vrlo je dostupna i cijena joj je dosta niska. Ova riba je također odlična i zbog toga što je se ne treba čistiti. Ne raste preko 25 centimetara i možete ju pripremati cijelu bez da skidate glavu i vadite kosti. Može se pripremati na razne načine, no svakako najpoznatiji je kada se spohaju. Stavite ih u smjesu i nakon toga na ulje koje je zagrijano na tavi. Za svega nekoliko minuta ćete dobiti vrlo ukusnu ribu. Poslužite ju uz pomfrit i tartar umak, ili jednostavno bez ičega samo sa limunovim sokom i malo maslinovog ulja.

Srdela 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 98
Ugljeni hidrati (UH): 0
Proteini: 17,4
Masti: 3,2

Ostale namirnice:

  • Škampi, prženi Jedan od načina na koji možete pripremiti škampe je možda i onaj najpouplarniji a to je da ih […]
  • Škampi Škampi su vrlo poznata namirnica kojoj rijetko tko može odoljeti. Naravno radi se vrsti morskoga […]
  • Štuka, pečena Štuka se priprema na razne načine, no možda najpopularniji je da se priprema pečena. Ima vrlo fino […]
  • Škampi, kuhani Kuhani škapmi su dosta česti način pripreme ove namirnice, no mnogi se slažu kako nikako nije i […]
  • Šparoge Šparoge su povrće koje u našim krajevima nije toliko popularno i ne koristi se toliko. Razlog tome […]
  • Škarpina, pečena Škarpina se za razliku od drugih riba ne prirpema toliko na ovaj način. Meso joj je dosta […]

Odgovori

Obavezna polja *.