Kuhani škapmi su dosta česti način pripreme ove namirnice, no mnogi se slažu kako nikako nije i najbolji način. Kada kuhate škampe morate biti sigurni da ste sposobni pripremiti ih a da se ne prekuhaju. Škampi imaju vrlo delikatno meso koje se lagano može uništiti. Ako ih doslovno ostavite nekoliko sekundi duže nego je potrebno to meso može postati tvrdo i žilavo. Ako ste sve pogodili škampe očistite i poslužite ih uz neki malo ljući crveni umak. Uz to poslužite čašu bijeloga vina i svatko tko proba vaše jelo sigurno će se oduševiti.
Škampi kuhani 100g sadrži:
Kalorije (kcal): 99
Ugljeni hidrati (UH): 0
Proteini: 20,9
Masti: 1,1
Ostale namirnice:
- Štuka Štuka je riba koja je vrlo popularna na našim prostorima. Razlog tome je što je iznimno finoga […]
- Škarpina, pečena Škarpina se za razliku od drugih riba ne prirpema toliko na ovaj način. Meso joj je dosta […]
- Škampi, prženi Jedan od načina na koji možete pripremiti škampe je možda i onaj najpouplarniji a to je da ih […]
- Škampi Škampi su vrlo poznata namirnica kojoj rijetko tko može odoljeti. Naravno radi se vrsti morskoga […]
- Žablji kraci Žablji kraci su namirnica koju sigurno ne konzumirate često. Ova namirnica je jedna od onih za […]
- Tuna, konzervirana u ulju Svi oni koji vole jesti tunu no ne mogu si ju priuštiti često pomisle kako je probati tunu iz […]