Slanina osim što se može konzumirati uz kruh ili kao prilog nekome jelu, može se koristiti i tako da ju pržite na tavi. Svima je vrlo dobro poznat recept sa slaninom i jajima ili sa slaninom i kobasama. Sve što trebate je narezati slaninu vrlo tanko i staviti ju na vrelo ulje. Kada ju izvadite biti će jako hrskava i odlično će pasati uz razna jela. Ono što je manje poznato je to da će odlično ići u sendvičima sa jajma ili rajčicom. Ta slanina je vrlo finog okusa, no to je i dalje slanina koja se je pržila na ulju i ima jako puno kalorija i masti.
Slanina svinjska pržena 100g sadrži:
Kalorije (kcal): 542
Ugljeni hidrati (UH): 1,58
Proteini: 36,84
Masti: 41,58
Ostale namirnice:
- Šunka, pileća i pureća Ova šunka kao i šunka bez masti su najbolje šunke koje možete kupiti. Okusi možda nisu najbolji […]
- Pileća krilca pohana Pohana pileća krilca su specijalitet u svakome dijelu svijeta. Rade se tako da im se ostavi kožica […]
- Šunka, bez masti Šunka bez masti kao i svako drugo meso bez masti je odlična namirnica za sve one koji imaju […]
- Pileća krilca pečena Možda ćete pomisliti da prvi puta čujete za pečena krilca, no sigurno ste znate za ljuta krilca. […]
- Šunka Šunka je namirnica koja na našim prostorima ima vrlo bogatu povijest. Ovu namirnicu ne konzumira […]
- Puran, bijelo meso Bijelo meso purana ima zaista odličan okus. Pasati će uz svaki prilog uz koji ga poslužite. Puran […]