Slanina, pržena

Slanina osim što se može konzumirati uz kruh ili kao prilog nekome jelu, može se koristiti i tako da ju pržite na tavi. Svima je vrlo dobro poznat recept sa slaninom i jajima ili sa slaninom i kobasama. Sve što trebate je narezati slaninu vrlo tanko i staviti ju na vrelo ulje. Kada ju izvadite biti će jako hrskava i odlično će pasati uz razna jela. Ono što je manje poznato je to da će odlično ići u sendvičima sa jajma ili rajčicom. Ta slanina je vrlo finog okusa, no to je i dalje slanina koja se je pržila na ulju i ima jako puno kalorija i masti.

Slanina svinjska pržena 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 542
Ugljeni hidrati (UH): 1,58
Proteini: 36,84
Masti: 41,58

Ostale namirnice:

  • Šunka, pileća i pureća Ova šunka kao i šunka bez masti su najbolje šunke koje možete kupiti. Okusi možda nisu najbolji […]
  • Pileća krilca pohana Pohana pileća krilca su specijalitet u svakome dijelu svijeta. Rade se tako da im se ostavi kožica […]
  • Šunka, bez masti Šunka bez masti kao i svako drugo meso bez masti je odlična namirnica za sve one koji imaju […]
  • Pileća krilca pečena Možda ćete pomisliti da prvi puta čujete za pečena krilca, no sigurno ste znate za ljuta krilca. […]
  • Šunka Šunka je namirnica koja na našim prostorima ima vrlo bogatu povijest. Ovu namirnicu ne konzumira […]
  • Puran, bijelo meso Bijelo meso purana ima zaista odličan okus. Pasati će uz svaki prilog uz koji ga poslužite. Puran […]

Odgovori

Obavezna polja *.