Pileća krilca pečena

Možda ćete pomisliti da prvi puta čujete za pečena krilca, no sigurno ste znate za ljuta krilca. To je u biti to. Možda i najpoznatiji način pripreme ove namirnice u cijelome svijetu. Pileća krilca se očiste, odstrani im se koža i premažu se vrlo ljutim umakom. Taj umak je svaki puta drugačiji, i mnogi koji imaju recept čuvaju ga vrlo tajnim. Nakon toga ta krilca se peku i nastaje jedan odličan obrok. Poslužuju se uz neki umak od vrhnja i začina ili od jogurta jer su u većini slučajeva toliko ljuta da ih morate nečime ublažiti. Ova krilca nisu za one sa slabijim želudcem jer bi mogli imati ozbiljnih probavnih tegoba.

Pileća krilca pečena po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 290
Ugljeni hidrati (UH): 0
Proteini: 26,9
Masti: 19,5

Ostale namirnice:

  • Šunka, pileća i pureća Ova šunka kao i šunka bez masti su najbolje šunke koje možete kupiti. Okusi možda nisu najbolji […]
  • Žablji kraci Žablji kraci su namirnica koju sigurno ne konzumirate često. Ova namirnica je jedna od onih za […]
  • Svinjetina, sušeni vrat Sušeni vrat je namirnica koja je mastima i kalorijama vrlo loša i svi oni koji imaju višak […]
  • Šparoge Šparoge su povrće koje u našim krajevima nije toliko popularno i ne koristi se toliko. Razlog tome […]
  • Pileća krilca pohana Pohana pileća krilca su specijalitet u svakome dijelu svijeta. Rade se tako da im se ostavi kožica […]
  • Vrganj Vrganj je gljiva koja je u našim krajevim vrlo popularna. Razlog tome je naravno okus ove gljive. […]

Odgovori

Obavezna polja *.