Posoljeni pomfrit imati će tek nešto malo više kalorija i masti od neposoljenoga. No okus će sigurno biti mnogo bolji. Ako nemate problema sa kolesterolom ili kilogramima, onda svakako posolite pomfrit. Možete narezati oguljeni krumpir i smrznuti ga. Nakon toga ga samo treba odmrznuti i staviti u pećnicu. Posoljeni pomfrit možete konzumirati uz neki umak kao recimo kečap ili ga jednostavno jesti kao neki međuobrok ili kao grickalicu. Posebno će se svidjeti najmlađima. Ovu namirnicu također možete poslužiti i uz neki malo masniji obrok jer se većinom konzumira i baš uz takvu hranu, no takvu vrstu obroka si priuštite možda jednom u par tjedana jer kada se kalorije zbroje dobije se dosta visoka brojka.
Pomfrit pečen u pećnici posoljen 100g sadrži:
Kalorije (kcal): 200
Ugljeni hidrati (UH): 31,2
Proteini: 3,2
Masti: 7,6