Paprika, kisela

Kiselu papriku možete sami napraviti. Radi se tako da papriku stavite u smjesu za kiseljenje, i kada vidite da su gotove izvadite ih i stavite u staklenku te jako zatvorite poklopac. One mogu stajati jako dugo. Kada ih otvorite koristite ih kao salatu. Ako vam se to ne radi, kisele paprike možete kupiti u bilo kojem super marketu. Postoje razne vrste od raznih proizvođača, no okus je u principu u većini slučajeva isti. Imaju vrlo dug rok trajanja, pa se ne morate žuriti sa konzumiranjem. Cijena im nije nešto pretjerano visoka. Nemaju gotovo uoće kalorija, i odlične su za sve one koji paze na liniju ili pokušavaju smršavjeti.

Paprika kisela po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 15
Ugljeni hidrati (UH): 1,7
Proteini: 0,8
Masti: 0,6

Ostale namirnice:

  • Šparoge Šparoge su povrće koje u našim krajevima nije toliko popularno i ne koristi se toliko. Razlog tome […]
  • Krastavac, kiseli Kiseli krastavci odlični su ne samo kao dodatak jelu ili kao neka salata, nego i kao prilog. Mogu […]
  • Špinat Špinat je povrće koje je postalo vrlo poznato nakon što ga je animirani lik Popaj učinio poznatim. […]
  • Paprika, žuta Žuta paprika okusom možda nije toliko jaka kao druge paprike. U većini slučajeva ove paprike su […]
  • Šljiva, sušena Šljiva se suši iz istoga razloga zašto se suši i svako drugo voće. Zato da bi se moglo konzumirati […]
  • Hren Hren je iznimno hranjiva biljka koja se u kuhinji može koristiti na razne načine. Naribani hren […]

Odgovori

Obavezna polja *.