Nektarina

Nektarina je podvrsta breskve. Za razliku od breskve nektarine imaju vrlo glatku koru. Nektarine su također mnogo tvrđe od breskvi i po mnogima mnogo ukusnije. Nektarine također u sebi sadrže veliku dozu C vitamina koji je neophodan za tijelo. Nektarine se ne mogu konzumirati cijele godine. Mogu se jesti samo u sezonu i tada su dosta jeftine i vrlo dostupne. Od nektarina možete raditi i deserte. Možete napraviti voćnu tortu ili neki kolač koji će između biskvita i kreme imati komadiće nektarina. Također možete napraviti i voćnu salatu sa šlagom, jer se nektarine odlično slažu sa drugim voćem.

Nektarina po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 50
Ugljeni hidrati (UH): 12,4
Proteini: 0,9
Masti: 0

Ostale namirnice:

  • Šljiva, sušena Šljiva se suši iz istoga razloga zašto se suši i svako drugo voće. Zato da bi se moglo konzumirati […]
  • Šipak, sušeni Šipak je namirnica koja ima najbolji okus kada je svježa. Šipak na žalost raste samo kada je […]
  • Trešnja Trešnja je namirnica koju ne možete konzumirati tokom cijele godine, no kada je sezona trešnja je […]
  • Šljiva Šljiva je namirnica koja je u našim krajevim vrlo popularna i koristi se za razne stvari. Tako je […]
  • Maline, smrznute Kako se maline ne mogu konzumirati tokom cijele godine, već samo kada je sezona, odličan način da […]
  • Višnja Višnja je voće koje je nastalo križanjem trešnje i drugih kiselih sorti voća. Ovo voće tako je […]

Odgovori

Obavezna polja *.