Kelj papučar

Kelj papučar je zapravo vrlo mali kelj, ili bolje rečeno prokulice od kelja. U posljednje vrijeme vrlo popularne, jer daju jednu drugačiju notu okusu kelja, i mogu se pripremati zapravo samo na jedan način, a to je da ih skuhate. Kada ih kuhate morate to napraviti vrlo pažljivo. Kuhaju se svega nekoliko minuta, jer će se inače raspasti. Kada su skuhane, prokulice prelijte nekim umakom, ili ih jednostavno i bez umaka poslužite kao prilog nekom mesu ili nekom malo težem jelu. Prokulice će se sigurno svidjeti djeci, jer će ih svojim oblikom sigurno zaintrigirati, pa je to dobra prilika da ih naučite jesti zdravije.

Kelj papučar po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 43
Ugljeni hidrati (UH): 8,97
Proteini: 3,4
Masti: 0,34

Ostale namirnice:

  • Šparoge Šparoge su povrće koje u našim krajevima nije toliko popularno i ne koristi se toliko. Razlog tome […]
  • Špinat Špinat je povrće koje je postalo vrlo poznato nakon što ga je animirani lik Popaj učinio poznatim. […]
  • Đumbir Đumbir je namirnica o kojoj se u Hrvatskoj nepriča previše, što definitivno nije dobro pogotovo […]
  • Škampi, prženi Jedan od načina na koji možete pripremiti škampe je možda i onaj najpouplarniji a to je da ih […]
  • Bundeva, sjemenke Sjemenke bundeve možete kupiti ili ih možete i sami sušiti. To nije niti malo teško i sve što vam […]
  • Svježi bosiljak Svježi bosiljak je povrće koje sadrži razne hranjive tvari, i pomaže pri raznim tegobama. Biljka […]

Odgovori

Obavezna polja *.