Karfiol je jedno od onih jela za koje znate da je zdravo i da bi ga trebali jesti što je više moguće, no to jednostavno ne možete jer vam se ne sviđa okus karfiola. Karfiol je vrlo delikatan i teško ga je napraviti, stoga ga je najbolje prokuhati u slanoj vodi nekoliko minuta. Tako karfiol neće izgubiti svoje hranjive sastojke i odlično će vam poslužiti kao prilog uz neko meso. Karfiol je dobar izvor vitamina C, K i folne kiseline. Karfiol je na glasu kao povrće koje je odlično za prevenciju raka. Posljednjih godina to je i znanstveno dokazano.
Karfiol kuhani po 100g sadrži:
Kalorije (kcal): 23
Ugljeni hidrati (UH): 4,03
Proteini: 1,77
Masti: 0,48
Ostale namirnice:
- Šparoge Šparoge su povrće koje u našim krajevima nije toliko popularno i ne koristi se toliko. Razlog tome […]
- Špinat Špinat je povrće koje je postalo vrlo poznato nakon što ga je animirani lik Popaj učinio poznatim. […]
- Đumbir Đumbir je namirnica o kojoj se u Hrvatskoj nepriča previše, što definitivno nije dobro pogotovo […]
- Mlijeko, čokoladno Čokoladno mlijeko je mlijeko koje se dobiva dodavanjem čokolade u punomasno mlijeko. Ovo mlijeko […]
- Batat Slatki krumpir poznatiji je kao batat. U našim krajevima možda nije toliko popularan kao u nekim […]
- Čokoladni bomboni s likerom Čokoladni bomboni s likerom su namirnica koja se vrlo rijetko konzumira. Ova namirnica je možda i […]