Jakobove kapice, kuhane

Sa jakobovim uvijek ćete biti zadovoljni. Mogu biti pripremljene na tavi uz neki umak, mogu biti pripremljene sa rajčicama, mogu se jesti uz pohano povrće, no mnogima su najbolje kuhane jakobove kapice. Makar su kuhane, one i dalje imaju vrlo malu kalorijsku vrijednost, masti gotovo da i nemaju a proteinima su vrlo bogate. Razlika između običnih i kuhanih je ta što kuhane možete napraviti sami u svojoj kuhinji i nisu toliko zahtjevne. Morate i dalje biti vrlo fokusirani i paziti da vam se ne raspadnu. Sve što trebate je staviti ih u vrelu posoljenu vodu i čekati 4-5 minuta da omekšaju. Kuhane jakobove kapice je najbolje poslužiti uz pire krumpir.

Jakobove kapice kuhane po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 112
Ugljeni hidrati (UH): 0
Proteini: 23,2
Masti: 1,4

Ostale namirnice:

  • Škampi, prženi Jedan od načina na koji možete pripremiti škampe je možda i onaj najpouplarniji a to je da ih […]
  • Škampi, kuhani Kuhani škapmi su dosta česti način pripreme ove namirnice, no mnogi se slažu kako nikako nije i […]
  • Škampi Škampi su vrlo poznata namirnica kojoj rijetko tko može odoljeti. Naravno radi se vrsti morskoga […]
  • Škarpina Škarpina je riba koja svojim izgledom sigurno neće izmamiti nekoga da ju konzumira. Ova riba ima […]
  • Šparoge Šparoge su povrće koje u našim krajevima nije toliko popularno i ne koristi se toliko. Razlog tome […]
  • Štuka, pečena Štuka se priprema na razne načine, no možda najpopularniji je da se priprema pečena. Ima vrlo fino […]

Odgovori

Obavezna polja *.