Jabuka, oguljena

U posljednje vrijeme sve više vlada mišljenje kako je zaista neophodno oguliti jabuke, odnosno maknuti im koru i tek tada konzuimirati. Razlog tome je što su u današnje vrijeme jabuke špricane gotovo na svakome koraku, i ako ih i operete, možda nećete uspjeti maknuti neke pesticide koji su se uvukli duboko u koru. Oguljene jabuge morate brzo pojesti jer će se vrlo brzo pokvariti odnosno osušiti jer je kora ta koja ih štiti od truljenja. Oguljene jabuke možete koristiti u raznim desertima i tortama, te na taj način učiniti svaki desert ukusnijim. Oguljene jabuke ne možete kupiti, no nije sigurno vam neće biti teško oguliti ih sami.

Jabuke oguljene po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 48
Ugljeni hidrati (UH): 12,73
Proteini: 0,27
Masti: 0,09

Ostale namirnice:

  • Šipak, sušeni Šipak je namirnica koja ima najbolji okus kada je svježa. Šipak na žalost raste samo kada je […]
  • Višnja Višnja je voće koje je nastalo križanjem trešnje i drugih kiselih sorti voća. Ovo voće tako je […]
  • Ulje, kokosovo Kokosovo ulje je ulje koje se više koristi u medicini nego u prehrani. U prehrani se većinom […]
  • Limun Limun je upravo zbog svog okusa postao jedno od najpopularnijih voća na svijetu. Naime limun je za […]
  • Šljiva, sušena Šljiva se suši iz istoga razloga zašto se suši i svako drugo voće. Zato da bi se moglo konzumirati […]
  • Kupine Kupine su voće koje možda i nije toliko popularno kao neka druga voća. Razlog je što im je okus […]

Odgovori

Obavezna polja *.