Jabuka, oguljena kuhana

Jabuka se kao jedna od najzdravijih namirnica može koristiti na razne načine i u raznim receptima. Jedan od tih načina je da ogulimo jabuke i zatim ih skuhamo. Ovakav način konzumacije jabuka se koristi pretežito u desertima, ili kao dodatak nekome desertu. Ovakve jabuke su također nisko kalorične, i nemaju ništa više masti od ostalih načina pripreme. Možete ih zašečeriti smeđim šećerom i poslužiti uz mekani biskvit, ili ih možete koristiti u savijači. Za ovaj način pripreme potrebno je koristiit neke od tvrđih sorti kako se ne bi raspale dok se kuhaju. Posebno će se svidjeti mlađim naraštajima.

Jabuke oguljene kuhane 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 53
Ugljeni hidrati (UH): 13,63
Proteini: 0,24
Masti: 0,35

Ostale namirnice:

  • Šljiva, sušena Šljiva se suši iz istoga razloga zašto se suši i svako drugo voće. Zato da bi se moglo konzumirati […]
  • Šljiva Šljiva je namirnica koja je u našim krajevim vrlo popularna i koristi se za razne stvari. Tako je […]
  • Višnja Višnja je voće koje je nastalo križanjem trešnje i drugih kiselih sorti voća. Ovo voće tako je […]
  • Šipak, sušeni Šipak je namirnica koja ima najbolji okus kada je svježa. Šipak na žalost raste samo kada je […]
  • Čokoladni bomboni s likerom Čokoladni bomboni s likerom su namirnica koja se vrlo rijetko konzumira. Ova namirnica je možda i […]
  • Jagoda Mnogi vrlo vjerojatno jedva čekaju ljetne dane kako bi mogli uživati u jagodama. Okusom vjerojatno […]

Odgovori

Obavezna polja *.