Bakalar

Bakalar je riba koja je u svakoj kuhinji vrlo popularna. Može se pripremati na razne načine. Najpopularniji su sigurno sušeni bakalar i soljeni bakalar. Koliko je bakalar popularna riba govori i podatak da ih je sve manje i da se lov mora drastično smanjiti. Bakalar je dobar izvor magnezija, te odličan izvor selena i fosfora. Sadrži vitamine B12 i vitamin D. Bakalar je vrlo skupa riba, no zbog tradicije se rasproda gotovo svake godine. Nije riba koja bi se trebala konzumirati vrlo često, jer može povisiti kolesterol. No bakalar je odličan izvor proteina, te se preporuča konzumiranje poslje treninga.

Bakalar po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 105
Ugljeni hidrati (UH): 0
Proteini: 22,8
Masti: 0,833

Ostale namirnice:

  • Škampi Škampi su vrlo poznata namirnica kojoj rijetko tko može odoljeti. Naravno radi se vrsti morskoga […]
  • Škampi, kuhani Kuhani škapmi su dosta česti način pripreme ove namirnice, no mnogi se slažu kako nikako nije i […]
  • Tuna, sirova Najčešći način na koji se tuna konzumira je taj da se jede sirova. Razlog tome je što je meso tune […]
  • Škampi, prženi Jedan od načina na koji možete pripremiti škampe je možda i onaj najpouplarniji a to je da ih […]
  • Šljiva, sušena Šljiva se suši iz istoga razloga zašto se suši i svako drugo voće. Zato da bi se moglo konzumirati […]
  • Ulje, sezamovo Sezamovo ulje je ulje koje se koristi u prehrani u jednakom dijelu kao i u medicini. Ovo ulje […]

Odgovori

Obavezna polja *.