Tuna, sirova

Najčešći način na koji se tuna konzumira je taj da se jede sirova. Razlog tome je što je meso tune toliko fino i delikatno da ga se ne mora nešto posebno pripremati. Tunino meso možete začiniti i konzumirati kao glavno jelo uz neko povrće. U Japanu je to hit i plaćaju jako visoke cijene za ovu namirnicu. No istina je da niti vi nećete proći puno jeftinije. Ova namirnica je iznimno skupa no mnogi govore kako njen okus opravdava cijenu. Sirova tunjevina ima vrlo malo kalorija. S druge strane u sebi ima visoku dozu proteina pa je odlična za sve one koji vježbaju ili za one koji imaju višak kilgorama pa moraju paziti na prehranu.

Tuna ( sirova) 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 108
Ugljeni hidrati (UH): 0
Proteini: 23,4
Masti: 1

Ostale namirnice:

  • Tuna, konzervirana u ulju Svi oni koji vole jesti tunu no ne mogu si ju priuštiti često pomisle kako je probati tunu iz […]
  • Škarpina Škarpina je riba koja svojim izgledom sigurno neće izmamiti nekoga da ju konzumira. Ova riba ima […]
  • Tuna, pečena Tuna je u svijetu možda i najpopularnija riba. Za to je svakako zaslužan okus ove namirnice. U […]
  • Škampi Škampi su vrlo poznata namirnica kojoj rijetko tko može odoljeti. Naravno radi se vrsti morskoga […]
  • Škarpina, pečena Škarpina se za razliku od drugih riba ne prirpema toliko na ovaj način. Meso joj je dosta […]
  • Ugor Ugor je riba koja svojim izgledom neće potaknuti nečiji apetit. Ova riba ima vrlo duguljasto […]

Odgovori

Obavezna polja *.