Šaran

Šaran je riba koja je u našim krajevima izrazito popularna. Možete ga kupiti u svakoj ribarnici, no često ga se i lovi. Problem kod ove ribe je što ju je vrlo teško pripremiti. Najčešće se sprema kao paprikaš jer ju je dosta teško očistiti i gotovo ju je nemoguće filetirati. Ako ju želite pripremiti na licu mjesta onda je najbolje da ju jednostavno prepolovite i stavite na osti. Nakon toga ostavite šarana nekoliko sati da se dimi. Okus će i dalje biti dosta specifičan no šarana je vrlo teško bolje pripremiti. Omjer kalorija, masti i proteina u ovoj ribi je zaista odličan.

Šaran 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 127
Ugljeni hidrati (UH): 0,7
Proteini: 15,8
Masti: 6,8

Ostale namirnice:

  • Škarpina Škarpina je riba koja svojim izgledom sigurno neće izmamiti nekoga da ju konzumira. Ova riba ima […]
  • Škampi Škampi su vrlo poznata namirnica kojoj rijetko tko može odoljeti. Naravno radi se vrsti morskoga […]
  • Štuka Štuka je riba koja je vrlo popularna na našim prostorima. Razlog tome je što je iznimno finoga […]
  • Tuna, sirova Najčešći način na koji se tuna konzumira je taj da se jede sirova. Razlog tome je što je meso tune […]
  • Ugor Ugor je riba koja svojim izgledom neće potaknuti nečiji apetit. Ova riba ima vrlo duguljasto […]
  • Štuka, pečena Štuka se priprema na razne načine, no možda najpopularniji je da se priprema pečena. Ima vrlo fino […]

Odgovori

Obavezna polja *.