Ugor

Ugor je riba koja svojim izgledom neće potaknuti nečiji apetit. Ova riba ima vrlo duguljasto tijelo koje izgleda dosta odbojno. Osim toga ugor je bogat kostima i vrlo ga je teško očistiti. Međutim meso ove ribe je dosta cijenjeno i smatra se delikatesom. Najčešće se sprema na brudet. Krv ugora je otrovna i treba paziti kod rukovanja s ovom ribom. Ako niste spretni u kuhinji jednostavno preskočite ovu ribu koja vas sigurno niti na koji način neće impresionirati. Može se kupiti u ribarnicama po nekoj umjerenoj cijeni. Osim toga treba biti pravilno skladištena jer će se u suprotnome vrlo brzo pokvariti.

Ugor 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 147
Ugljeni hidrati (UH): 0,1
Proteini: 19,1
Masti: 7,8

Ostale namirnice:

  • Škarpina, pečena Škarpina se za razliku od drugih riba ne prirpema toliko na ovaj način. Meso joj je dosta […]
  • Tuna, sirova Najčešći način na koji se tuna konzumira je taj da se jede sirova. Razlog tome je što je meso tune […]
  • Škampi Škampi su vrlo poznata namirnica kojoj rijetko tko može odoljeti. Naravno radi se vrsti morskoga […]
  • Tuna, konzervirana u ulju Svi oni koji vole jesti tunu no ne mogu si ju priuštiti često pomisle kako je probati tunu iz […]
  • Šaran Šaran je riba koja je u našim krajevima izrazito popularna. Možete ga kupiti u svakoj ribarnici, […]
  • Škampi, prženi Jedan od načina na koji možete pripremiti škampe je možda i onaj najpouplarniji a to je da ih […]

Odgovori

Obavezna polja *.