Puran, cijeli

Puran je delikatesa koja se sigurno ne konzumira svaki dan nego ćete ga konzumirati u posebnim prilikama. Cijeli puran je najčešći oblik pripreme. Priprema se tako da izvadite iznutrice i napunite puran nekim začinskim biljem ili čak i nekim povrćem kao recimo krumpirom. Nakon toga purana stavite u pećnicu. Svakih desetak minuta otvorite pećnicu i polijte purana umakom u kojemu se priprema. Kada je gotov poslužite ga uz krumpir i uz neki umak. Kalorijama i mastima je vrlo lagan, i konzumiranjem purana nećete dobiti dodatne kilograme. Problem je što se purana ne može nabaviti baš na svakome koraku, i cijena mu nije baš niska.

Puran (cijeli) 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 143
Ugljeni hidrati (UH): 0
Proteini: 20
Masti: 7

Ostale namirnice:

  • Šunka Šunka je namirnica koja na našim prostorima ima vrlo bogatu povijest. Ovu namirnicu ne konzumira […]
  • Žablji kraci Žablji kraci su namirnica koju sigurno ne konzumirate često. Ova namirnica je jedna od onih za […]
  • Zec (kunić) Zec je namrinica koju ili obožavate ili ne možete smisliti. Razlog tome je naravno što većina […]
  • Prepelica Prepelica je namirnica koju sigurno nećete konzumirati svaki dan, pa čak niti svake godine. Vrlo […]
  • Đumbirovo pivo Đumbirovo pivo u našim krajevima je toliko rijetko da ga većina ljudi vjerojatno nikada nije niti […]
  • Svinjetina, sušeni vrat Sušeni vrat je namirnica koja je mastima i kalorijama vrlo loša i svi oni koji imaju višak […]

Odgovori

Obavezna polja *.