Krumpir, pečen neoguljen neslani

Kada pomislimo na krumpir, automatski pomislimo koliko soli moramo staviti da bi okus bio još bolji. Istina je da neslani krumpir ima drugačiji okus, no postoje ljudi koji ne smij jesti slanu hranu, a vole krumpire. Postoji i način kako pripremiti takav krumpir. Prerežete ga na par komada, ostavite koru, i jednostavno spečete na tavi. Možete ga staviti na maslinovo ili suncokretovo ulje, dodati začine kao recimo kopar i curry i ostaviti na tavi nekih 10 minuta. Kožica vam neće smetati jer će omekšati i nećete ju uopće osjetiti. Ovakav krumpir poslužite uz neko lakše jelo.

Krumpir pečen sa kožicom neslani po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 90
Ugljeni hidrati (UH): 20,71
Proteini: 2,02
Masti: 0,17

Ostale namirnice:

  • Mlijeko, čokoladno Čokoladno mlijeko je mlijeko koje se dobiva dodavanjem čokolade u punomasno mlijeko. Ovo mlijeko […]
  • Šparoge Šparoge su povrće koje u našim krajevima nije toliko popularno i ne koristi se toliko. Razlog tome […]
  • Špinat Špinat je povrće koje je postalo vrlo poznato nakon što ga je animirani lik Popaj učinio poznatim. […]
  • Kupus, kuhani posoljeni Kupus je poznat po tome da u sebi ima razna ljekovita svojstva. Kalorijama je vrlo siromašan, a u […]
  • Shiitake Shiitake gljiva je gljiva koju sigurno nećete imati priliku konzumirati svaki dan. Ova gljiva ne […]
  • Škampi, prženi Jedan od načina na koji možete pripremiti škampe je možda i onaj najpouplarniji a to je da ih […]

Odgovori

Obavezna polja *.