Miješani kruh je svakako kruh koji je najbolje napraviti u svojoj kuhinji. Miješani kruh u dućanima i pekarnama vrlo često ima tvrđi oblik, jer jedino svježi miješani kruh je zapravo finoga okusa. Radi se od pšeničnog brašna i raženog brašna, i od tuda naziv miješani kruh. Ovaj kruh odlično ide uz sve namaze iz razloga što mu je okus vrlo bogat, te ga namazi oplemenjuju i možda čak i pomislite da je riječ o nekome kolaču ili desertu. Nije ga teško napraviti. Miješani kruh kao i svaki drugi nije dobar za konzumaciju u velikim količinama jer će doći do dobitka kilograma.
Kruh miješani po 100g sadrži:
Kalorije (kcal): 230
Ugljeni hidrati (UH): 39
Proteini: 14
Masti: 2
Ostale namirnice:
- Zobene pahuljice Zobene pahuljice mogu biti krupne ili sitne. Razlika u kalorijama je vrlo mala. Ova namirnica […]
- Ulje, kokosovo Kokosovo ulje je ulje koje se više koristi u medicini nego u prehrani. U prehrani se većinom […]
- Kruh, pšenični bijeli Bijeli pšenični kruh je sigurno najpopularniji na našim područjima. Nekako se kroz godine okus […]
- Kokice, pečene u ulju Tijetko tko danas voako priprema kokice. Naravno da ih još možete kupiti zapakirane i staviti na […]
- Tjestenina bez jaja Tjesteninu bez jaja konzumiraju zapravo samo vegani. I oni koji ne vole jaja ili ih iz nekog […]
- Pšenična krupica, griz Pšenična krupica ili griz je namirnica koja će vjerojatno svakoga vratiti u mladost. Griz se može […]