Koraba, kuhana i posoljena

Što god govorili o tome koliko je koraba zdrava, i koliko bi bilo dobro da ju konzumirate bez soli, morate se pomiriti s time da i kuhanu korabu morate posoliti kako bi okus bio bolji i kako bi makar na taj način uživali. Kuhana koraba posebno se preporučuje vegeterijancima, jer sadrži razne hranjive tvari koje vegeterijanci ne dobivaju u svoj organizam izbjegavanjem mesa. Istina je da sol apsorbira tekućinu u tijelu, no ako baš morate posolite korabu radi boljeg okusa. Ako je ikako moguće probajte svojoj djeci dati da probaju i možda ih tako naviknuti na okus korabe, pa će ju možda kasnije lakše konzumirati.

Koraba kuhana posoljena po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 48
Ugljeni hidrati (UH): 11
Proteini: 3
Masti: 0,2

Ostale namirnice:

  • Šparoge Šparoge su povrće koje u našim krajevima nije toliko popularno i ne koristi se toliko. Razlog tome […]
  • Čokolada Čokolada je možda i najpopularnija namirnica koju imamo priliku koristiti. Postoje razne vrste […]
  • Ulje, sojino Sojino ulje u našim krajevima nije toliko popularno koliko u nekim drugim zemljama. No ovo ulje […]
  • Krastavac, kiseli Kiseli krastavci odlični su ne samo kao dodatak jelu ili kao neka salata, nego i kao prilog. Mogu […]
  • Čokoladni bomboni s likerom Čokoladni bomboni s likerom su namirnica koja se vrlo rijetko konzumira. Ova namirnica je možda i […]
  • Paradajz, cherry Cherry rajčice ne koriste se toliko koliko bi trebale samo iz jednog razloga. Taj razlog je […]

Odgovori

Obavezna polja *.