Kiselo vrhnje je mliječni proizvod koji se može kupiti, ili se može napraviti u svakoj kuhinji. Da bi ste dobili kiselu pavlaku, ne morate biti neki specijalni kuhar, jer je postupak prilično jednostavan. Naime radi se o tome da ostavite mlijeko da miruje. Masnoća iz mlijeka tada izlazi na površinu. Skupljanjem te masnoće nastaje pavlaka. Postoje kisela i slatka pavlaka. Kisela se dobija tako da se ta masnoća pokupi u kasnijoj fazi. Može se konzumirati tako da se namaže na kruh. Možete dodati i začine kao što su papar, curry ili bosiljak. Kalorijski nije jako teška no ima dosta masnoća.
Kiselo vrhnje po 100g sadrži:
Kalorije (kcal): 192
Ugljeni hidrati (UH): 3
Proteini: 3
Masti: 18
Ostale namirnice:
- Mlijeko, čokoladno Čokoladno mlijeko je mlijeko koje se dobiva dodavanjem čokolade u punomasno mlijeko. Ovo mlijeko […]
- Sirni namaz Sirni namaz vrlo je popularna namirnica. Može se kupiti u svakome super marketu i cijena mu varira […]
- Šparoge Šparoge su povrće koje u našim krajevima nije toliko popularno i ne koristi se toliko. Razlog tome […]
- Čaj, zeleni Prirodni zeleni čaj možete kupiti u super marketu ili ga možete i sami pripremiti. Naime može se […]
- Mlijeko, ovčje Ovčje mlijeko je dosta specifično jer ima različit okus od običnog mlijeka. Mnogima se neće […]
- Mlijeko, kravlje sa 1,8% mm Ovo mlijeko stručnjaci smatraju najpogodnijim za prehranu djeteta. Ovo mlijeko sadrži u sebi vrlo […]