Hobotnica

Nekima delikatesa, nekima najgora noćna mora. Hobotnica je uistinu delikatno jelo čiji okus ovisi samo o pripremi ovoga jela. Ako ste naletjeli na pravoga majstora koji zna kako pravilno spremiti hobotnicu, gotovo sigurno će vam se svidjeti. Hobotnica pod pekom, ili salata od hobotnice nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Kalorijski iznimno siromašna hobotinica je savršena za svakoga tko pazi na figuru. Isto tako bogata je proteinima pa se preporučuje svima koji se bave nekom vrstom sporta. Hobotnicu možete kupiti u svakoj ribarnici. Pazite samo da je svježa, jer ako nije dobro skladištena hobotnica se vrlo brzo pokvari.

Hobotnica po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 73
Ugljeni hidrati (UH): 0,8
Proteini: 15,3
Masti: 0,8

Ostale namirnice:

  • Tuna, sirova Najčešći način na koji se tuna konzumira je taj da se jede sirova. Razlog tome je što je meso tune […]
  • Škarpina, pečena Škarpina se za razliku od drugih riba ne prirpema toliko na ovaj način. Meso joj je dosta […]
  • Viski Viski je alkoholno piće koje je jedno od najpoznatijih na svijetu. Ovo piće imamo prilike vrlo […]
  • Tuna, konzervirana u ulju Svi oni koji vole jesti tunu no ne mogu si ju priuštiti često pomisle kako je probati tunu iz […]
  • Škampi, kuhani Kuhani škapmi su dosta česti način pripreme ove namirnice, no mnogi se slažu kako nikako nije i […]
  • Škampi Škampi su vrlo poznata namirnica kojoj rijetko tko može odoljeti. Naravno radi se vrsti morskoga […]

Odgovori

Obavezna polja *.