Dagnje, kuhane

Kako je dagnjama vrlo važno odakle dolaze i kako su skladištene, veliki broj ljudi se odlučuje na kuhane dagnje kako bi izbjegli svaki mogući rizik koji se može javiti konzumiranjem sirovih ili nedovoljno pečenih dagnji. Kuhanjem dagnji izbugiti će se njihov originalni okus, no mogu biti odlične kao juha ili recimo kao neki dodatak morskoj salati. Kuhane dagnje imaju veći broj kalorija, i kuhanjem gube svoje hranjive vrijednosti, no i dalje su bogate proteinima. Od dagnji se nećete udebljati, i možete ih konzumirati onoliko često koliko ih možete kupovati. No ako volite dagnje, svakako se preporuča da se barem jednom u nekoliko mjeseci počastite i pojedete ih u nekom kvalitetnom restoranu.

Dagnje kuhane po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 172
Ugljeni hidrati (UH): 7,4
Proteini: 23,8
Masti: 4,5

Ostale namirnice:

  • Škampi Škampi su vrlo poznata namirnica kojoj rijetko tko može odoljeti. Naravno radi se vrsti morskoga […]
  • Škampi, prženi Jedan od načina na koji možete pripremiti škampe je možda i onaj najpouplarniji a to je da ih […]
  • Škampi, kuhani Kuhani škapmi su dosta česti način pripreme ove namirnice, no mnogi se slažu kako nikako nije i […]
  • Tuna, konzervirana u ulju Svi oni koji vole jesti tunu no ne mogu si ju priuštiti često pomisle kako je probati tunu iz […]
  • Štuka Štuka je riba koja je vrlo popularna na našim prostorima. Razlog tome je što je iznimno finoga […]
  • Ugor Ugor je riba koja svojim izgledom neće potaknuti nečiji apetit. Ova riba ima vrlo duguljasto […]

Odgovori

Obavezna polja *.