Dagnje

Dagnje su postala nezaobilazna delikatesa u raznim kuhinjama diljem svijeta. Ova namirnica jedna je od riskantnijih namirnica. Pod time se misli da podrijetlo ove namirnice mora biti izvrsno kontrolirano, a njeno skladištenje još bolje. Dagnje se vrlo lagano pokvare. Ako su u ribarnici koja nema odlično kontroliranu klimu, mogu postati vrlo riskantne. Također moraju biti i vrlo dobro očišćene jer se praktički nalaze u pijesku. Ako su svi uvjeti dobri, dagnje imaju odličan okus. Kalorijski nisu toliko jake, imaju dosta proteina, i sadrže jako puno minerala. No zbog svoje cijene, teško da ćete ih moći jesti svaki dan.

Dagnje po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 66
Ugljeni hidrati (UH): 2
Proteini: 12,1
Masti: 1,9

Ostale namirnice:

  • Škampi, prženi Jedan od načina na koji možete pripremiti škampe je možda i onaj najpouplarniji a to je da ih […]
  • Škampi, kuhani Kuhani škapmi su dosta česti način pripreme ove namirnice, no mnogi se slažu kako nikako nije i […]
  • Šampanjac Šampanjac je piće koje se ne konzumira svaki dan. Konzumira se samo u nekim posebnim prilikama. […]
  • Kozice Kozica svakako spada u kategoriju najvećih delikatesa. Mogu se pripremati na razne načine, i svaki […]
  • Tuna, sirova Najčešći način na koji se tuna konzumira je taj da se jede sirova. Razlog tome je što je meso tune […]
  • Škampi Škampi su vrlo poznata namirnica kojoj rijetko tko može odoljeti. Naravno radi se vrsti morskoga […]

Odgovori

Obavezna polja *.