Sivnjski filet je kao i filet bilo koje druge životinje vjerojatno najcjenjenije meso. Svinjski filet možete kupiti u svakoj mesnici. Problem kod fileta je u tome što je dosta često sumnjivog podrijetla i dosta često ne dolazi od iste svinje od koje dolazi ostalo meso. Zato ga kupujte samo u mesnici za koju znate da dobiva svježe filete. Pripremite ga tako da ga stavite na vruću tavu na koju ste stavili ulje. Pazite da ne bude pre dugo na tavi jer filet je jedini dio svinje koji se može vrlo lagano uništiti. Uz filet poslužite njoke ili krokete.
Svinjski filet 100g sadrži:
Kalorije (kcal): 120
Ugljeni hidrati (UH): 0
Proteini: 21
Masti: 3,4
Ostale namirnice:
- Žablji kraci Žablji kraci su namirnica koju sigurno ne konzumirate često. Ova namirnica je jedna od onih za […]
- Zec (kunić) Zec je namrinica koju ili obožavate ili ne možete smisliti. Razlog tome je naravno što većina […]
- Štuka Štuka je riba koja je vrlo popularna na našim prostorima. Razlog tome je što je iznimno finoga […]
- Škampi, kuhani Kuhani škapmi su dosta česti način pripreme ove namirnice, no mnogi se slažu kako nikako nije i […]
- Svinjetina, sušeni vrat Sušeni vrat je namirnica koja je mastima i kalorijama vrlo loša i svi oni koji imaju višak […]
- Šunka, bez masti Šunka bez masti kao i svako drugo meso bez masti je odlična namirnica za sve one koji imaju […]