Grgeč

Grgeč je vrsta slatkovodne ribe koja je vrlo popularna u našim krajevima. Ne raste duža od pola metra, i nije nešto pretjerano teška. No grgeč je vrlo dobrog okusa ako je dobro napravljen. Kod grgeča se mora paziti da je dobro skladišten. Ako osjetiti da je malo sumnjivijeg mirisa, odmah odustanite od kupnje i kupite u nekoj drugoj ribarnici. Odlično ide uz zeleno povrće i crno vino. Ribiči se vrlo ponose ako ulove ovu ribu jer nije baš najjednostavnija za uloviti. Kalorijama nije bogata, ima dosta proteina i vrlo malu razinu masti što ju deklarira kao odličanu namirnicu za konzumiranje.

Grgeč po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 28
Ugljeni hidrati (UH): 7
Proteini: 0
Masti: 0

Ostale namirnice:

  • Štuka, pečena Štuka se priprema na razne načine, no možda najpopularniji je da se priprema pečena. Ima vrlo fino […]
  • Zec (kunić) Zec je namrinica koju ili obožavate ili ne možete smisliti. Razlog tome je naravno što većina […]
  • Tuna, sirova Najčešći način na koji se tuna konzumira je taj da se jede sirova. Razlog tome je što je meso tune […]
  • Štuka Štuka je riba koja je vrlo popularna na našim prostorima. Razlog tome je što je iznimno finoga […]
  • Škampi Škampi su vrlo poznata namirnica kojoj rijetko tko može odoljeti. Naravno radi se vrsti morskoga […]
  • Kamenice Ne morate biti ljubimac plodova mora da bi ste mogli uživati u kamenicama. Kamenice su delikatesa […]

Odgovori

Obavezna polja *.