Som, pohani

Pohani som također nije najsretnije riješenje koje imate na raspolaganju. Ako mislite pohati soma morati ćete ga jako dobro očistiti i filetirati a to samo po sebi nije lako. Nakon toga morate napraviti smjesu u koju ćete staviti soma i nakon toga ga pohati tako da ga stavite na vrelo ulje. Som će i dalje imati svoj specifičan okus, pa ako vam se ne sviđa okus soma teško da će vam se svidjeti i pohana varijanta. Ovaj som odlično ide uz sve vrste krumpira pa možete napraviti pomfrit ili recimo kuhani krumpir koji će ublažiti okus ove vrlo teške ribe.

Som pohan 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 229
Ugljeni hidrati (UH): 8
Proteini: 18,1
Masti: 13,3

Ostale namirnice:

  • Tuna, sirova Najčešći način na koji se tuna konzumira je taj da se jede sirova. Razlog tome je što je meso tune […]
  • Štuka, pečena Štuka se priprema na razne načine, no možda najpopularniji je da se priprema pečena. Ima vrlo fino […]
  • Som, pečeni Pečeni som možda i nije najidealnije riješenje. Razlog tome je što som ima dosta specifičan okus i […]
  • Som Som je riba koja je jedna od najpopularnijih za loviti no mnogima se ne sviđa njen okus. Soma […]
  • Štuka Štuka je riba koja je vrlo popularna na našim prostorima. Razlog tome je što je iznimno finoga […]
  • Škarpina Škarpina je riba koja svojim izgledom sigurno neće izmamiti nekoga da ju konzumira. Ova riba ima […]

Odgovori

Obavezna polja *.