Pohani som također nije najsretnije riješenje koje imate na raspolaganju. Ako mislite pohati soma morati ćete ga jako dobro očistiti i filetirati a to samo po sebi nije lako. Nakon toga morate napraviti smjesu u koju ćete staviti soma i nakon toga ga pohati tako da ga stavite na vrelo ulje. Som će i dalje imati svoj specifičan okus, pa ako vam se ne sviđa okus soma teško da će vam se svidjeti i pohana varijanta. Ovaj som odlično ide uz sve vrste krumpira pa možete napraviti pomfrit ili recimo kuhani krumpir koji će ublažiti okus ove vrlo teške ribe.
Som pohan 100g sadrži:
Kalorije (kcal): 229
Ugljeni hidrati (UH): 8
Proteini: 18,1
Masti: 13,3
Ostale namirnice:
- Tuna, sirova Najčešći način na koji se tuna konzumira je taj da se jede sirova. Razlog tome je što je meso tune […]
- Štuka, pečena Štuka se priprema na razne načine, no možda najpopularniji je da se priprema pečena. Ima vrlo fino […]
- Som, pečeni Pečeni som možda i nije najidealnije riješenje. Razlog tome je što som ima dosta specifičan okus i […]
- Som Som je riba koja je jedna od najpopularnijih za loviti no mnogima se ne sviđa njen okus. Soma […]
- Štuka Štuka je riba koja je vrlo popularna na našim prostorima. Razlog tome je što je iznimno finoga […]
- Škarpina Škarpina je riba koja svojim izgledom sigurno neće izmamiti nekoga da ju konzumira. Ova riba ima […]