Pečeni som možda i nije najidealnije riješenje. Razlog tome je što som ima dosta specifičan okus i osim ako nije na ostima ili u paprikašu dosta teško ga je pripremiti. Isto tako ima takvu strukturu da ga nije jednostavno očistiti i morati ćete se dobro potruditi da to napravite. Kada ste očistili soma stavite ga u pećnicu zajedno sa krumpirom i nekim začinskih biljem kao što je recimo svježi peršin ili svježi bosiljak. Nakon toga ga prelijte maslinovim uljem i poslužite uz to povrće sa kojim ste ga pekli. Konzumirajte ga uz čašu bijeloga vina kako vam ne bi teško pao na želudac.
Som pečen 100g sadrži:
Kalorije (kcal): 105
Ugljeni hidrati (UH): 0
Proteini: 18,5
Masti: 2,9
Ostale namirnice:
- Škarpina, pečena Škarpina se za razliku od drugih riba ne prirpema toliko na ovaj način. Meso joj je dosta […]
- Škampi, kuhani Kuhani škapmi su dosta česti način pripreme ove namirnice, no mnogi se slažu kako nikako nije i […]
- Som Som je riba koja je jedna od najpopularnijih za loviti no mnogima se ne sviđa njen okus. Soma […]
- Som, pohani Pohani som također nije najsretnije riješenje koje imate na raspolaganju. Ako mislite pohati soma […]
- Tuna, konzervirana u ulju Svi oni koji vole jesti tunu no ne mogu si ju priuštiti često pomisle kako je probati tunu iz […]
- Štuka, pečena Štuka se priprema na razne načine, no možda najpopularniji je da se priprema pečena. Ima vrlo fino […]