Kamenice, kuhane

Kuhane kamenice su zapravo najpopularniji način pripremanja ove delikatese. Terba ih staviti u kipuću slanu vodu i pustiti da se otvore. Nakon toga morate ih brzo izvaditi kako se ne bi prekuhale. Konzumiraju se tako da praktički popijete ono što je unutar kamenice. Možete to izvaditi i poslužiti uz tjesteninu ili uz neku salatu. Kuhane kamenice nakon toga pošpricajte sa limunovim sokom i uživajte. Kamenice su zanimljivo zauzele prvo mjesto na listi afrodizijaka, pa ćete vidjeti je li to istina ili samo mit. Ono na što morate paziti je da kamenice ne budu sirove jer će vam sigurno teško pasti na želudac i nećete uživati u objedu.

Kamenice kuhane po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 93
Ugljeni hidrati (UH): 3,9
Proteini: 9,3
Masti: 3,9

Ostale namirnice:

  • Škampi Škampi su vrlo poznata namirnica kojoj rijetko tko može odoljeti. Naravno radi se vrsti morskoga […]
  • Škampi, prženi Jedan od načina na koji možete pripremiti škampe je možda i onaj najpouplarniji a to je da ih […]
  • Žablji kraci Žablji kraci su namirnica koju sigurno ne konzumirate često. Ova namirnica je jedna od onih za […]
  • Škampi, kuhani Kuhani škapmi su dosta česti način pripreme ove namirnice, no mnogi se slažu kako nikako nije i […]
  • Štuka, pečena Štuka se priprema na razne načine, no možda najpopularniji je da se priprema pečena. Ima vrlo fino […]
  • Štuka Štuka je riba koja je vrlo popularna na našim prostorima. Razlog tome je što je iznimno finoga […]

Odgovori

Obavezna polja *.