Šparoge

Šparoge su povrće koje u našim krajevima nije toliko popularno i ne koristi se toliko. Razlog tome je što se kroz povijest nekako nisu uspjele naći u raznim receptima sa ovih područja. Šparoge naime imaju dosta specifičan okus. Dosta su gorke i ako nisu pripremljene na pravilan način ta gorčina će ostati i neće biti ukusne. Mogu se pripremati uz omlet ili da ih se stavi na tavu dok ne pocrne. Takve se poslužuju kao prilog nekom teškom mesu kako bi u želudcu neutralizirale kiseline. Mogu se kupiti na svakoj tržnici i cijena je dosta prihvatljiva. Kalorijama su vrlo siromašne.

Šparoge 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 35
Ugljeni hidrati (UH): 4
Proteini: 4,6
Masti: 0,2

Ostale namirnice:

  • Zelje Zelje ili kupusnjača je biljka koja se je razvila iz divljeg kupusa. Ova namirnica dobro je […]
  • Špinat Špinat je povrće koje je postalo vrlo poznato nakon što ga je animirani lik Popaj učinio poznatim. […]
  • Sojino brašno Sojino brašno u našim krajevima sigurno nije toliko popularno koliko u nekim drugim zemljama. Ovo […]
  • Cikla Cikla je namirnica koja bi se morala naći u svakome domaćinstvu. Svježa cikla vrlo je jeftina, […]
  • Žute mahune Žute mahune su kao i zelene vrlo hranjive i vrlo korisne vašemu tijelu. Razlika između žutih i […]
  • Đumbir Đumbir je namirnica o kojoj se u Hrvatskoj nepriča previše, što definitivno nije dobro pogotovo […]

Odgovori

Obavezna polja *.