Som

Som je riba koja je jedna od najpopularnijih za loviti no mnogima se ne sviđa njen okus. Soma možete kupiti na bilo kojoj tržnici i u bilo kojoj ribarnici. Isto tako možete otići i sami ga uloviti i platiti neku simboličnu cijenu ribnjacima u kojima ste ga ulovili. Najbolji način pripreme soma je svakako taj da ga filetirate i nabodete na osti. Nakon toga ostavite ga da se dimi na vatri nekoliko sati. Na taj način ćete dobiti ribu koja ima vrlo mekano i delikatno meso. Ako ga pripremate na neki drugi način som može biti dosta žilav i dosta težak za jest.

Som 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 95
Ugljeni hidrati (UH): 0
Proteini: 16,4
Masti: 2,8

Ostale namirnice:

  • Som, pečeni Pečeni som možda i nije najidealnije riješenje. Razlog tome je što som ima dosta specifičan okus i […]
  • Som, pohani Pohani som također nije najsretnije riješenje koje imate na raspolaganju. Ako mislite pohati soma […]
  • Tuna, sirova Najčešći način na koji se tuna konzumira je taj da se jede sirova. Razlog tome je što je meso tune […]
  • Škarpina, pečena Škarpina se za razliku od drugih riba ne prirpema toliko na ovaj način. Meso joj je dosta […]
  • Škampi Škampi su vrlo poznata namirnica kojoj rijetko tko može odoljeti. Naravno radi se vrsti morskoga […]
  • Škampi, kuhani Kuhani škapmi su dosta česti način pripreme ove namirnice, no mnogi se slažu kako nikako nije i […]

Odgovori

Obavezna polja *.