Naranča, kora

Narančina kora kao i limunova kora nisu jestive, i ne možete ih ukomponirati u neko jelo. Kriške naranče sa korom služe kao dekoracija nekome jelu ili nekim platama i izgledaju vrlo efektno. No narančinu koru možete naribati specijalnim ribežom koji ima vrlo male ribeže. Na taj način možete dodati okus naranče nekim desertima. Odlično će ići uz svaki desert sa čokoladom. Narančinu koru možete naribati u kuhanu čokoladu. Možete ju naribati i na vrh neke torte sa čokoladom, ili na bilo koji kolač koji vam je previše kremast. Osim toga može se koristiti i u raznim salatama bez obzira bile one voćne ili obične.

Narančina kora po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 100
Ugljeni hidrati (UH): 25
Proteini: 1,67
Masti: 0

Ostale namirnice:

  • Šljiva, sušena Šljiva se suši iz istoga razloga zašto se suši i svako drugo voće. Zato da bi se moglo konzumirati […]
  • Šipak, sušeni Šipak je namirnica koja ima najbolji okus kada je svježa. Šipak na žalost raste samo kada je […]
  • Škampi Škampi su vrlo poznata namirnica kojoj rijetko tko može odoljeti. Naravno radi se vrsti morskoga […]
  • Limunova kora Limunova kora je kao i većina drugih kombinacija koja uključuju limun odličan izbor iz više […]
  • Jagoda, zaleđena Kako jagode možete jesti samo u ljetnim mjesecima, nije loše zamrnuti ih i koristiti tokom zime. […]
  • Šljiva Šljiva je namirnica koja je u našim krajevim vrlo popularna i koristi se za razne stvari. Tako je […]

Odgovori

Obavezna polja *.