Brašno, krumpirovo

Krumpirovo brašno postalo je vrlo popularno. Razlog tome je što je okus drugačiji i mnogi ga sve više koriste kao alternativno brašno. To brašno se dobiva na način da se krumpiri skuhaju i nakon toga osuše. Sljedeći korak je da se ti osušeni krumpiri pretvaraju u brašno. Takvo brašno se ne može kupiti u svakome dućanu, no na raznim internetskim stranicama možete vidjeti recepte kako ga vrlo lagano napraviti. Koliko je ovo brašno zdravije od običnog brašna nije sasvim dokazano. Ima veliki broj kalorija i veliki broj ugljikohidrata. Jedno je sigurno. Okus je bogatiji i drugačiji nego kod običnog brašna.

Brašno krumpirovo po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 357
Ugljeni hidrati (UH): 83,13
Proteini: 6,87
Masti: 0,32

Ostale namirnice:

  • Zobene pahuljice Zobene pahuljice mogu biti krupne ili sitne. Razlika u kalorijama je vrlo mala. Ova namirnica […]
  • Vrganj Vrganj je gljiva koja je u našim krajevim vrlo popularna. Razlog tome je naravno okus ove gljive. […]
  • Kukuruz, slatki Slatki žuti kukuruz može se koristiti za razne recepte. Najbolje ga je koristiti u kao salatu, ili […]
  • Šipak, sušeni Šipak je namirnica koja ima najbolji okus kada je svježa. Šipak na žalost raste samo kada je […]
  • Kruh, crni Crni kruh je kao i bijeli kruh vrlo popularan u današnje vrijeme. Crni kruh je jeftiniji od […]
  • Kruh, mliječni Mliječni kruh je poseban po tome što se radi od veće količine mlijeke. Razlog je blaži okus koji […]

Odgovori

Obavezna polja *.