Kruh, mliječni

Mliječni kruh je poseban po tome što se radi od veće količine mlijeke. Razlog je blaži okus koji će vam promijeniti svakodnevnicu običnog bijelog kruha. Radi se tako da se u mlijeku otope kvasac i šećer. Nakon toga u sredini smjese treba napraviti udubinu u koju se pospe malo brašna. Ovakav kruh se ne može baš kupiti svugdje. Kalorijama i ugljikohidratima je gotovo jednak svim drugm vrstama kruha, pa se ne morate bojati da više ili manje deblja. Odličan je za lagan obrok uz neki sirni namaz ili uz pekmez. Posebno je preporučljiv za mlađe uzraste.

Mliječni kruh po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 234
Ugljeni hidrati (UH): 44
Proteini: 9
Masti: 3

Ostale namirnice:

  • Zobene pahuljice Zobene pahuljice mogu biti krupne ili sitne. Razlika u kalorijama je vrlo mala. Ova namirnica […]
  • Brašno, heljidno Heljidno brašno se vrlo rijetko koristi samostalno, odnosno služi kao dodatak nekim drugim […]
  • Čokoladni bomboni s likerom Čokoladni bomboni s likerom su namirnica koja se vrlo rijetko konzumira. Ova namirnica je možda i […]
  • Tjestenina bez jaja Tjesteninu bez jaja konzumiraju zapravo samo vegani. I oni koji ne vole jaja ili ih iz nekog […]
  • Kruh, crni Crni kruh je kao i bijeli kruh vrlo popularan u današnje vrijeme. Crni kruh je jeftiniji od […]
  • Žablji kraci Žablji kraci su namirnica koju sigurno ne konzumirate često. Ova namirnica je jedna od onih za […]

Odgovori

Obavezna polja *.